General

 

Nisja nga Tirana drejt Kilimanxharos.

 

Dita e pare: Turne ne Arusha!

Arritja në aeroport, takoni udhëzuesin tuaj dhe transferoheni në Arusha “kryeqyteti i safarit” (rreth 1 orë me makinë). Arusha ndodhet rreth 1400 m mbi nivelin e detit dhe ka një bimësi tropikale. Vizitë në Arusha (rreth 2 orë). Hoteli juaj është në qendër të qytetit dhe do të jetë e lehtë për të marrë një udhëtim të udhëzuar në këmbë (duke shmangur trafikun). Darka dhe fjetja në Arusha.

Dita e dyte: Parku Kombëtar Tarangire

Pas mëngjesit të fillojë një piknik për drekë për parkun Tarangire. Me 2850 kilometra katrorë, parku Tarangire pret, gjatë sezonit të thatë, përqendrimi i dytë i kafshëve të egra në të gjitha parket kombëtare të Tanzanisë. Lumi Tarangire dhe disa ligësi të tjera janë vendi ideal për shikimin e kopeve të mëdha të elefantëve, zebrave, gazelave dhe antilopave.Ka edhe,, antilopa të ujit, kudu të vogla, gjirafat dhe buallat. Për mijëra vjet pemet baobabs e bëjnë këtë park edhe më të spektakular. A vizitojme fshatin Mtou mbu, plantacionet e orizit dhe banane. Darka dhe fjetja në Karatu.

Dita e trete: Krater Ngorongoro

Herët në mëngjes ne do të shkojmë për në cratër të Ngorongoro (rreth 3 orë rrugë), i njohur si një Botëror i Trashëgimisë për shkak të jashtëzakonshme bukurisë së saj, për përqendrimin e lartë të kafshëve të egra (të gjitha pesë madh: luani, leopardi, elefanti, rinoceronte, buall) dhe dendësia më e madhe e luanëve dhe e robërve të tjerë të të gjithë Afrikës.

Veçoria e kraterit është se shumë kafshë të llojeve të ndryshme jetojnë në një ekuilibër të përsosur në hapësirën prej 20 km në diametër dhe do të jetë e lehtë të shikoni lion që shtrihet për të fjetur pranë zebrave dhe Gazelës. Vizitë në një fshat Masai. Ne do të mberrijme në Serengetin qendror për darkë dhe gjatë natës në një kamp tende.

Dita e katërt: Parku Kombëtar i Serengetit

Kjo “fushë e pafundme” është një nga më të famshme botërore në botë, ku janë zhvilluar shumë dokumentarë.Parku shikon me densitetin më të lartë të faunës në të gjithë Afrikën dhe këtu ndodh migrimi i jashtëzakonshëm i egër dhe zebrave, që sheh se miliona kafshë lëvizin çdo vit për qindra kilometra.

A do të vazhdojmë përgjatë parkut në kërkim të kafshëve, ka shumë lloje, luan, cheetahs, leopard, hiena, çakall, zebra, buall, elefantët, giirafat, gazelat Thomson, gazelat Grant, dre, antilopat që kercejne, cephalopters, strucët, hipopotamët, krokodilat … dhe 450 lloje zogjsh. Kthehemi në Arusha për darkë dhe fjetje.

Ne cmim perfshihet:

1- Biletat e avionit

2- Transfertat dhe shetitijet

3- Akomodimi ne hotel dhe tenda

4- Koncepti all inclusive

5- Touri 5 ditor

6- vendase udhëzues në gjuhen angleze ose italiane

7- Siguracioni I shendetit ne udhetim

Për mua më shumë informacion na kontaktoni ne: info@udheto.com.al

Ose

mob: +355 694050280 / +355 692033179 / + 355 684050283

 

Available departures

Unfortunately, no places are available on this tour at the moment

We are sorry, there are no reviews yet for this tour.